Beskæring af træer og buske

Er dine træer og buske efterhånden ved at tage overhånd i din have?

Så er det fordi, at de trænger til en kærlig hånd i form af en beskæring. Beskæring af træer og buske i haver og på offentlige steder er en utrolig vigtig form for vedligeholdelse.

Der er stort set ingen begrænsning for, hvad beskæring indebærer. Bruun Bjørn kan blandt andet tilbyde disse former for beskæring:

 • Kroneløft
 • Kronereduktion
 • Styning
 • Kronpleje
 • Opbyggende beskæring
 • Beskæring af læhegn
 • Beskæring af buske
 • Hækklipning eller beskæring af hækken

Beskæringsteknikker

Der findes mange former for beskæringsteknikker. Hvilken en af dem, der skal gøres brug af, afhænger af opgavens art,
det resultat du som kunde ønsker, samt hvad der er mest økonomisk fordelagtigt for dig.

Kroneløft, eller en opstamning af et træ, gør, at træet bevarer sin helhed, men får mere luft under sig i og med, at de nederste grene fjernes.

Opbyggende beskæring bruges, når unge træer skal udvikle sig til at blive symmetriske og stærke træer, for eksempel ved en allé eller tilsvarende.

Styning tåles bedst af ask, pil, poppel og lindetræer. Hvis dit træ er blevet alt for stort, så kan styning være en mulighed, da en del af træets krone fjernes.

Kronpleje kan foretages løbende således, at træet holdes sundt, symmetrisk samt at det ikke overgror sine omgivelser. Kronpleje er også en fordel ved eventuelle stormskader eller efter en påkørsel. Ved kronpleje fjernes døde og svage grene, ligesom træets krone udtyndes.

Beskæring af buske er noget der skal foretages regelmæssigt for, at busken kan forblive tæt og bibeholde sin form. Beskæring af buske foregår for det meste ved en udtynding, hvor de ældste og tykkeste grene fjernes, så der bliver plads til nye grene.

Beskæring af læhegn er nødvendigt en gang imellem for at sikre, at alle de forskellige former for beplantning, som et læhegn ofte består af, udvikler sig optimalt. Et læhegn vil typisk have brug for en udtynding og en sidebeskæring for at vedligeholde det.

Kronereduktion eller kronetynding gør, at træets nuværende form og symmetri bibeholdes, da det er trækronens omfang, der bliver reduceret. Alt efter hvilken træsort, kronereduktionen skal udføres på, så kan op til 15 % af træets krone fjernes.

Hækklipning eller beskæring af din hæk skal udføres på forskellige tidspunkter alt efter, hvilken hæk det er.

 • I januar – februar skal ligusterhække og tjørnehække beskæres
 • I februar – marts skal bøgehække beskæres
 • I april – maj skal takshække beskæres
 • I maj – august skal buksbomhække beskæres
 • I juli skal thujahække beskæres
 • I december – februar skal lærkehække beskæres

En beskæring vil altid give et kæmpe løft til dine træer og buske, så du vil opleve, at dine træer og buske får et helt nyt liv. Du vil også opleve, at dine træer og buske får nogle flottere former, bedre blomstring og sandsynligvis også mere plads til luft og lys i din have.

Uanset størrelsen på dit beskæringsprojekt, så kan jeg tilbyde en professionel, grundig og kvalitetsbevidst beskæring, der vil resultere i et holdbart resultat og en smukkere have.

Beskåret buske

Få et uforpligtende tilbud på beskæring

Hvis du har brug for hjælp til beskæring af træer, buske, læhegn og så videre, så er du meget velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen eller på telefonnummer 20 15 83 09. Jeg kan træffes alle dage i tidsrummet 07:00 – 18:00.

Hvis du ønsker at få en professionel vurdering af, hvordan din beskæringsopgave udføres på bedst mulig vis, så er du meget velkommen til at give mig et kald. Jeg kan ligeledes hjælpe dig med skovarbejde, havearbejde, træfældning m.m. Jeg giver gerne et gratis og uforpligtende tilbud på dit næste beskæringsprojekt.